Sinetti-suunnistuskoulu

Tervetuloa suunnistamaan!

Sinetti-suunnistuskoulun 2021 toteutuksesta tiedotetaan myöhemmin.

Tarkemmat tiedot harjoituksista, teemoista ja paikoista löytyy JRV Junnujen nimenhuutopalvelusta. Klikkaa palveluun tästä.

 

Toiminta normaaleissa suunnistuskoulun harjoituksissa maastkaudella:

  1. Nimenhuutopalvelun kautta voit jo etukäteen ilmoittaa tulevasi harjoitukseen. Näin mekin tiedämme, kuinka moni on tulossa ja tiedämme suunnitella ohjaajaresursseja. Mikäli et ole ilmoittautunut etukäteen Nimenhuutopalvelussa, ilmoittaudu paikan päällä keltaliiviselle suunnistuskouluohjaajalle kello 18 mennessä.
  2. Harjoituspaikalla kokoonnutaan Sinetti-tunnuksen läheisyyteen.
  3. Harjoitus koostuu yleensä
    suunnistusryhmäkohtaisesta yhteisosuudesta esim. pienimmillä leikeistä ja vanhemmilla juoksutekniikasta tms. sekä - suunnistusharjoituksesta
  4. Ilmoita keltaliiviselle ohjaajalle, kun lähden pois harjoituksesta. Tämä on erityisen tärkeää metsässä tehtävien suunnistusharjoitusten yhteydessä.
  5. Harjoitus kestää noin tunnin
  6. Vanhemmat voivat jäädä seuraamaan harjoitusta ja alle 10-vuotiailla oman huoltajan mukanaolo suunnistusharjoituksessa on välttämätöntä.
     

Suunnistuskoulun ryhmät:

Perhesuunnistus: alle 10- vuotiaat Löytöretkeilijät

Perhesuunnistajat ovat löytöretkeilijöitä, jotka harjoittelevat suunnistuksen alkeita leikkien sekä helppojen ja turvallisten taitoharjoitusten kanssa. Matkalla tutustutaan tarpeen vaatiessa myös luonnon ihmeisiin. Tässä ryhmässä lapsen oma huoltaja tai esim. isovanhempi toimii  lapsen apuohjaajana ja turvana harjoituksissa. Näin pääsee samalla oppimaan itsekin suunnistustaitoja. Tavoitteena on, että lapsi oppii vähitellen selviämään itsenäisesti rastireittiradasta. Vasta aloittaneilla ja alle 10-vuotiailla oma huoltaja on välttämätön. 

Perhesuunnistajat voivat halutessaan kokeilla kilpailemista seuran Juniori-cupissa sekä mm. Särkänniemi-suunnistuksessa ja JRV:n järjestämillä Tanssikallio-rasteilla. Näissä kilpailussa on mahdollisuus kiertää reitti myös huoltajan kanssa. Lähes kaikissa kansallisissa kilpailuissa on tarjolla rastireittirata alle kymmenvuotiaille.

Ryhmän ohjaajat: Päivi Pitkänen, Tiina Virkajärvi, Markku Laivanen ja Petteri Koskinen ja joukko muita apuohjaajia.
 

10 -12 vuotiaat Valloittajat

Tässä ikäryhmässä harjoitusten tavoitteena on oppia suunnistamaan ns. suoria suunnistusratoja, joissa kuitenkin turvaudutaan vielä selkeisiin maastonkohteisiin. Myös Valloittajalla huoltaja on hyvä turva harjoituksissa. 

10-12 vuotiaat voivat kokeilla kilpailemista seuran Juniori-cupissa.Tälle ikäryhmälle löytyy myös omat sarjat lähes kaikista kansallisista suunnistuskilpailuista, joten kilpailemaan voi lähteä silloin, kun omat taidot varmistuvat ja kilpaileminen kiinnostaa. Kilpailumuotona 9 ja 10- vuotiailla on ns. rastireitti ja 11-12 vuotiailla ns. tukireitti tai suora suunnistusrata. 

Ohjaajat: Mia Taini, Joonas Nurminen, Tommi Kuronen, Maria Salonen, Maarit Kerkkonen ja Nina Mäki.

yli 12 vuotiaat Taiturit

Tässä ryhmässä kehitetään suunnistustaitoja monipuolisesti tavoitteena oppia suunnistamaan myös enemmän korkeuskäyriä hyödyntäen. Ryhmässä tarjotaan mahdollisuus sekä suunnistuksen harrastamisen että tavoiteellisempaan harjoitteluun ja kilpailemiseen. Myös leiritoimintaa on tarjolla useamman kerran vuodessa. Jos olet yli 12-vuotias, mutta vasta aloittamassa suunnistusta, voit halutessasi osallistua myös 10 -12 -vuotiaiden ryhmän harjoituksiin.

Ohjaajat: Teemu Ronkainen ja Marko Pitkänen

Suunnistuskouluun liittyvä muu toiminta

Saliharjoitukset

JRV:n suunnistuskoulun junioreilla on omat viikottaiset saliharjoitukset kevätkaudella tammi-maaliskuussa ja syyskaudella loka-joulukuussa Vitikkalankoulun salissa.

JS-rastit

Jämsän seutu -rastit järjestetään viikottain Jämsän ympäristössä. Huomatkaa, että suunnistuskoululaisten ei tarvitse maksaa erillistä karttamaksua. Riittää, että sanoo nimensä kartan myyjälle, sillä heillä on lista junioripassin lunastaneista. Myös emit-kortin saa ilmaiseksi lainaan. Lähes jokaisella kuntorastikerralla on tarjolla ns. rastireittisuunnistus, joka on viitoitettu suunnistusrata aloittelijoille. Se on loistava omatoimiharjoitus suunnistuskoulun rinnalle. Kaikki 14-vuotiaat ja nuoremmat saavat kuntorasteilla pillimehin palkinnoksi. Kuntorastien järjestämispaikat löytyvät kuntorastivalikosta. 

Juniori-cup

Junioricup on junioreille järjestettävä neljän osakilpailun kilpailu JS-rastien yhteydessä. Kaikki vähintään kahteen osakilpailuun osallistuneet palkitaan syksyllä. Lopputuloksiin lasketaan kolmen parhaan osakilpailun tulokset.

Sarjat (lyhenteet: H=pojat D=tytöt, RR= rastireitti eli viitoitettu suunnistusreitit):  H/D 8 RR, H/D10RR, H/D 12, H/D14            

Pisteet: 1. sija 10p, 2. sija 8p, 3. sija 6p,  sijat 4.-> 4p

Jos haluat osallistua Junioricupiin, ilmoittaudu JS-rastien lähtöpaikalla Junioriohjaajalle kello 17-18. Hän opastaa sinut matkaan. Junioricupin radat voi aina kiertää myös huoltaja turvanaan.

Nuorten vakuuttaminen

Jämsän Retki-Veikot eivät ole vakuuttaneet lapsia harjoituksiin.

Halutessanne vakuutusturvan ja ns. kilpailuluvan saatte lunastamalla Suomen Suunnistusliiton lisenssin ja siihen liittyvän vakuutuksen. Lisenssi on pakollinen nuorille, jotka osallistuvat kilpailutoimintaan. Seuran Juniori-cupiin ja ns. saattajasarjoihin osallistumiseen ei vaadita kilpailulupaa.

Lisenssi maksaa 14- vuotiailta ja nuoremmilta 8€ (pelkkä kilpailulupa)  ja vakuutus 10€. Alla olevasta linkistä pääset ohjeisin lisenssin lunastamisa varten. 

Lunasta lisenssi

Lunastamisen jälkeen lisenssi tarvitsee ensimmäisellä kerralla kirjata Suunnistusliiton IRMA-ilmoittaumisjärjestelmään. Lisäksi seuran pääkäyttäjän täytyy hyväksyä henkilö seuran jäseneksi, jotta pääsette siirtämään kilpailumaksuja seuran maksettavaksi. Ota siis lisenssin lunastamisen jälkeen yhteyttä Marko Pitkäseen puh: 040-6475131.

Irma-ilmoittautumisjärjestelmään voi kirjautua ilman lisenssiäkin esim. saattajasarjoihin ilmoittautuessa. Myös tässä tapauksessa täytyy kirjautumisen jälkeen pyytää seuraa hyväksymään jäsenyys.

Mitä suunnistuskoulu maksaa?

Junioripassi 45€ (sisältää suunnistuskoulutoiminnan koko vuodeksi, lisäksi vapaan pääsyn kuntorasteille, t-paidan) sekä seuran jäsenmaksu 15€ (0-20v) tai perhejäsenmaksu 70€. (jäsenmaksun eduista katso lisää kohdasta liity jäseneksi).

 

Tiedustelut:

Nina Mäki puh:040 755 2555, nuoriso@jrv.fi

 

 

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal