21.01.2017 09:30

Korttelicupin osakilpailu nro 4 kolkuttelee jo oven nurkan takana.

Citykortteli 21.1.2017 klo 9:30

Citykortteli on ehkä nyt loksahtanut uomiinsa. Suunnitelmat siis tarkentuneet ja aikaisempaan nähden menneet täysin uusiksi. Kisakeskus sijaitsee Jämsän vanhan pääkirjaston alaparkkipaikalla.

"Citykortteli on sitä peruskorttelicupin kauraa popsittavaksi. Alustavissa suunnitelmissa ollut väliaikalähtö on korvattu hermoja ressaavalla yhteislähdöllä. Lähtölaukauksen pamahdettua kartta käteen ja täyttä vauhtia alkuviitoitusta pitkin. 140 metrin alkurykäisyn jälkeen ollaan K-pisteellä. Toivottavasti karttaa on siinä vaiheessa jo vilkaistu ja sijainti paikallistettu, koska suunnistajan mielen täyttää reitinvalinnasta syntyvä ahdistus. Nopea päätöksen teko ja matka kohti ensimmäistä rastia voi alkaa. Vilkaisu kaverin karttaan osoittaa, että kartasta on useita versioita, joten täytyy keskittyä omaan karttaan ja omaan tekemiseen. Radan alkupuoli koettelee jalkavoimia ja päätöksenteko kykyä. Radan loppuosassa korostuvat päätöksentekokyky ja jalkavoimien riittävyys, sillä matkaa tulee ehkä noin 7 kilometriä...tai muussa tapauksessa hatusta on taiottu jokin kartassa näkymätön oikopolku tai sitten on käyty koukkaamassa jopa hieman kauempaa. No siitä ne jälkipuinnit sitten alkavat"

Matkat ovat seuraavat:
- Korttelikunkku 4,970 km, rasteja 16 (mittakaava 1:7500)
- Avoinsarja 1,870 km, rasteja 8 (mittakaava 1:5000)
Koejuoksuissa todellinen kuljettu matka on ollut hieman tuota pidempi, joten kaiketi kyseessä on linnuntietä mitattu matka. (Toimituksen huomio: Korttelikunkku-radalle 18.1. suoritetun koejuoksun perusteella ja oletettavasti lyhintä reittiä etenemällä matkaa kertyi noin 6,78 km. Vikkelimmät tämän kiertävät puoleen tuntiin tai hieman sen yli.)

Muita huomioita tämän kertaisesta korttelista

 • Kisakeskus aukeaa klo 9:00.
 • Ilmoittaudu ennen starttia.
 • Kisa käydään ennakkotiedoista poiketen yhteislähtönä.
 • Lähtöpaikalle pieni alkuveryttelymatka, joten ole ajoissa paikalla. Lähtöpaikalle siirtyminen aloitetaan noin klo 9:30
 • Yhteislähtö pamahtaa noin 9:38. Lähdön jälkeen jokainen juoksee kiltisti karttaan ja maastoon merkityn K-pisteen kautta, ennen kuin aloittaa vimmatun kirin kohti ykkösrastia. Alku viitoituksen pituus on noin 140 m, joten reitinvalinnat ensimmäisille väleille kerkiää rauhassa tehdä.
 • Rasteilla on rastiliput ja leimaus tapahtuu rastilippua hipaisemalla, siispä emitit voit jättää kotiin.Etäleimaukset ovat korttelicupin lajisääntöjen mukaan kiellettyjä.
 • Mikäli olet kohteessa ja rastilippua ei näy, tarkista vielä, että olet kohteessa. Mikäli tämän jälkeenkään rastilippua ei löydy, on joku tehnyt källin ja voit jatkaa matkaasi.
 • Kenkä pitää vaihtelevasti, mutta todennäköisesti ilman nastoja liikkeelle lähtevä saa ajoittain harjoittaa tasapainon hakemista.
 • Lumitilanne on vielä (16.1.) vähintään kohtuullinen eli valkoinen ihme ei kohtuuttomasti hidasta matkaa, jos kovapohjaiset ja leveämmät kulku-urat eivät syystä tai toisesta miellytä. Radalla on toki myös rastipisteitä, joiden viereen ei aivan se kaikista levein baana edes johda.
 • karttaan merkityt polutkin erottuvat vähintään kohtuullisesti maastosta vaikka pieni lumikerros niitä peittäisikin. Jos lunta ehtii tulla enemmänkin, se on voivoi sillä kartta on jo saapunut painosta.
 • Kartat jaetaan ennen lähtöä ja ne on valmiiksi muoveissa. Ennen lähtömerkkiä karttaa ei hypistellä, vaan se laitetaan kiltisti nurinpäin oman kengänkärjen alle.  
 • Vakiohuomiona, se tonttivihreä on kiellettyä aluetta...myös niissä tilanteissa jossa kartalla olisi joskus ennen ollut kyseisessä kohtaa valkoista.
 • Kartalla on lisäksi ylimääräisiä kielletyn alueen merkintöjä, joita ei ole merkitty maastoon. Näitä on noudatettava!  Kiellettyjen alueiden lähellä on valvonta ja videokuvaus ja rikkomuksiin tuomarineuvosto tulee suhtautumaan ankarasti.
 • turvallisuus ennen kaikkea eli tienylityksissä ja tiellä juostessa tulee noudattaa varovaisuutta, sillä kaupassa kävijöitä alkaa olla jo tuohon aikaan liikenteessä.

Lisätietoa JRV:n Korttelicupista http://jrv.fi/drupal/korttelicup.

JRV:n jäsenille ilmainen ja muilta ainoastaan 2 € seuran juniorityön hyväksi!

Tervetuloa kortteliin!

Touhu-Pete
0400 719 349

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 

 

 


JÄMSÄ

 

Powered By Drupal