Melkoista kuntosuunnistusjuhlaa koettiin Sole Niemisen 90-vuotisjuhlarastien merkeissä helatorstaina Virstavuoressa! Sää suosi ja radat haastoivat. Virstavuoritiimi tarjosi vieraille hienot radat, vaikeita rinnevälejä, paljon nousua ja mukavaa maastopohjaa kuntoilijan kuljettavaksi. Lisäksi maalissa odotti kahvi- ja kakkutarjoilu, mikä viimeistään sai hymyn kaikkien kasvoille.

Vaikka kakkutarjoilusta säännöllistä perinnettä Jämsän Seutu -rasteille toivottiin, joudutaan jo ensi viikolla palaamaan siltä osin arkeen. Juhlameininki sen sijaan jatkuu metsän puolella. Ruonavuoren maastohan on todettu mukavaksi monipuoliseksi suunnistusmaastoksi. Lisäksi tälle vuodelle Pentti Helminen on laajentanut karttaa etelän suuntaan ja tuleville kuntorastiradoille saadaankin myös kokonaan uutta aluetta suunnistettavaksi.

"Kyllä tämä ainakin hipoo jämsäläistä kuntosuunnituksen helmi -luokkaa",  totetsi ratamestariryhmän laadunvalvoja Tarja Kärkkäinen ratasuunnitelmat nähdessään.

Tapahtumapaikka rakentuu Moiskalantien varteen. Pysäköinti opastuksen mukaan vain yhdelle puolelle tien vartta. Tarjolla tulee olemaan tavallista runsaampi kattaus ratavaihtoehtoja. Nämä JS-rastit ovat ensimäinen JunioriCup-osakilpailu ja siitä syystä radat ovat: RR, 2H, 3H, 4N, 3V, 5V ja 7V. Vaativimmilla radoilla on kohtalaisen haastavia suunnistustehtäviä, mutta lyhyemmät ja helpommat radat sopivat erittäin hyvin suunnistusuransa alkutaipaleella oleville. Paljon polkuja ja hyväkulkuista maastoa.

Kaikkiin suoran suunnistuksen karttoihin on piirretty lähtöpaikalta alkaen pieni pätkä siimaria. Se helpottaa polkuverkostoon siirtymistä. Huomatkaa kuitenkin, että kartalla siimari päättyy ensimmäiseen vastaantulevaan polkuun, mutta maastossa se jatkuu vielä paljon pidemmälle. Lisäksi pitää olla tarkkana siinä, että ihan normaaliin tapaan lähtöleimaus tehdään lähtöpisteessä ja maalileimaus kartan osoittamassa maalipisteessä. Monella radalla saatetaan nimittäin tulla maaliin lähtöpisteen kautta ja jos siinä erehtyy leimaamaan toistamiseen, nollaa rastien leimaustiedot - mikä ei ole hyvä juttu.

Maastoon pääsee kello 17:00-19:00 välisenä aikana. Ruonavuoritiimi lähestyy kohdetta työelämän vilskeistä Toivakan ja Tampereen suunnista, eikä ehdi paikalle kovin varhaisin. Ensimmäisenä paikalle tullut odottaa pisimpään...

Tervetuloa nauttimaan kesäkuun ensimmäisistä kuntorasteista! Priimaa yritetään - palaute lopulta kertoo, mihin yllettiin!

 

 

 

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 

 

 


JÄMSÄ

 

Powered By Drupal