Päiväsuunnistukset on tämän vuoden osalta suunnistettu ja kuntosuunnistajillekin koittaa ensi torstaina 5.10 mahdollisuus päästä kokeilemaan rastien etsintää pimeässä, vain oman valon näyttäessä tietä pimeässä metsässä. Nimitys yösuunnistus on ehkä vähän harhaanjohtava, sillä emme käytä metsässä juoksemiseen arvokkaita nukkumiseen tarkoitettuja yön tunteja, vaan metsään pääsee jo n. klo 19.00, jolloin tähän aikaan vuodesta metsässä on jo sen verran hämärää, että ilman lamppua ei pysty ainakaan karttaa lukemaan.

Joskus mediat ovat kertoneet yösuunnistuksesta, että se on todellista extreme-urheilua. Mutta onko se sitä, se pitää jokaisen itse tulla kokeilemaan.

Tämä kuntosuunnistustapahtuma suunnistetaan aika lähellä urbaania ympäristöä Miekkainpetäjän kartalla, jonne kaupungin neonvalot antavat oman houkuttelevan kajastuksen, joten pienemmälläkin yösuunnistuskokemuksella ja vaikka käsivalaisimella on ainakin helpolle radalle turvallista lähteä mukaan. Maasto on aika helppokulkuista tasaista kangasmaastoa runsaine polkuverkostoineen ja korkeuseroja on niukasti mutta pimeys tuo suunnistukseen kyllä lisää vaikeutta kun näkyvyys rajoittuu oman lampun valokeilaan. Mutta sitten kun rasti löytyy, siitä saa roppakaupalla enemmän iloa kuin päiväsuunnistuksessa, joka sekin on jo mukavaa.

Suunnistuksen lähtöpaikka sijaitsee Jämsän Seudun Moottorikerhon motocrossradan parkkipaikalla, Haaralantieltä Juhla- ja pitopalvelu Ritarinkankaalle menevän tien varrella. Opastus alkaa Jämsän ja Jämsänkosken väliseltä Pääskysmäen tieltä (joen länsipuoli).

Ratoja ei nyt ole niin suuri valikoima kuin päiväsuunnistuksessa ja pitkä 7V-tasoinen rata puuttuu kokonaan. Nyt suunnistajat joutuvat tyytymään ratavalinnoissa vain neljän rataan: Pitkä-Yö 5,6 km, Keski-Yö 4,4 km, Lyhyt-Yö 2,7 km ja sitten Helppo Ilta-Yö 1,7 km, joka tukeutuu täysin teihin ja polkuihin, eli on aika helppo kulkea, vaikka vain käsivalaisimen avulla. Rasteilla on lisäksi löytämistä helpottamassa pienet heijastimet.

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 

 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal