Hyvältä näyttää! Lumenvalkoinen PikkujouluSprintti on tulossa. Mukavaa lumenpöllyä saadaan aikaiseksi, kun eilinen pyry toi "puolisen metriä" paksusti puuterilunta koko kisamaastoon. Ratojen viimeiset silaukset on tehty ja media kutsuttu paikalle. 

Ilmoittautumisia toivotaan jo etukäteen aiemman ohjeistuksen mukaisesti. Siten helpotat ratamestarin karttojen tulostusstressiä. Tuoreessa muistissa on karttojen loppuminen kesken Suuomi 100-vuotta -suunnistuksen... 

-----------------------------

Tämä talvikauden toinen KortteliCupin osakilpailu suunnistetaan useimmille aivan uudessa maastossa - Auvilan kampuksen sokkeloissa lauantaina 16.12 kello 10:00. Luvassa on tiukkaa sähinää, pääosin lyhyitä rastivälisäksätyksiä ja hermoa riipivää jännitystä nopeatempoisessa kisassa, jossa rastit ja vierellä kirivät kaverit vilisevät silmissä. Aivan oman lisänsä tapahtumaan tuo lähestyvä joulunaika, mikä kerää lähtöviivalle tavallistakin punavalkoisempaa väriä ja Korvatunturin tarinoista tuttuja hahmoja.

Tässä tapahtuman tärkeimmät tiedot:

 • PikkujouluSprinttikeskus sijaitsee Jämsän Auvilan kampuksella. Pysäköinti Mulikon tien varren isolle parkkipaikalle. Lähtö ja muut tapahtuman keskeiset toiminnot sijaitsevat parkkipaikan välittömässä läheisyydessä.
 • Ilmoittautuminen tapahtuu tästä linkistä ennakkoon tai paikan päällä viimeistään kello 9:45. Tapahtuma on JRV:n jäsenille maksuton, muilta tämä huvi maksaa 2 €. Tämän linkin takaa voit seurata ilmoittaumisten etenemistä.
 • Maasto on tyypillistä keskisuomalaista alun perin maatalous- sekä sosiaali- ja terveysoppilaitoksen opiskeluun rakennettua kampusaluetta. Alueella on muutamia keskisuuria rakennuksia ja niiden ympärillä avautuvia nurmi- ja asfalttikenttiä. Varsinaisia tie- ja katualueita ei ole lainkaan. Alueella on myös oliivinväristä ja siten kiellettyä tonttialuetta, kunnioitetaan niitä.
 • Kartta on pakasta vedetty Timo Joensuun laatima sprinttisuunnistuksen erikoiskartta. Mittakaava on 1:4000 ja tulostuskoko A4. Kartta ei ole muovikotelossa.
 • Verryttelyalueena toimii Mulikon tie Auvilasta kylälle päin. Kampuksen alueelle ei saa ennen kilpailua kuikkia
 • Lähtöjärjestys vedetään tonttulakista paikan päällä (ei siis sama kuin ilmoittautumisjärjestys). Ole ajoissa paikalla, sillä tasan kello 10:00 kilpailu alkaa. Numeron yksi vetänyt lähtee ensimmäiseksi ja siitä sitten kakkosesta eteenpäin koko joukko noin 15 sekunnin välein hänen peräänsä. Kilpa- ja avointa sarjaa lähetetään yhtäaikaa taipaleelle. Kisakoniston pitää ehtiä ennen ensimmäisten maaliintuloa siirtyä lähtkarsinasta uusiin asemiin maalin tuntumaan... Ajanotto toteutetaan Emitillä kuntorastityyliin. Ota siis Emit-korttisi mukaan. Jollei sellaista ole, on niitä rajoitetusti järjestäjällä lainattavana.
 • Radat ovat syheröiset ja sisältävät paljon rasteja. Maastossa on runsaasti ylimääräisiä rasteja, joten ei kannata kolata kaikkia näkemiään rasteja, ainakaan havaitsemisjärjestyksessä! Kilpasarjan radan pituus on 2,5 km ja avoimen sarjan radan pituus on 1,1 km.
 • Kilpasarjassa suunnistaja saa käteensä normaaliin tapaan yhden kartan. Siinä on kuitenkin n-kappaletta karttaleikkeitä. Varmistu siitä, että aloitat karttaleikkeestä 1 ja jatkat siitä sitten karttaleikkeelle 2 ja sitä rataa eteenpäin. Toki asiassa helpottaa myös se, että rastinumerointi alkaa karttaleikkeen ykkösrastin ykkösestä ja jatkuu loogisesti ylöspäin, vaikka karttaleike vaihtuu. Muista leimata keskusrastilla, josta lähdetään uudelle kierrokselle! Avoimessa sarjassa peli on selvempää ja koko ratakomeus näkyy k-pisteeltä maaliin saakka yhdellä kartan silmäyksellä.
 • Rastit on merkitty maastoon rastilipuin. Osalla rasteista on näkyvästi esillä myös Emit-leimasin. Leimaa aina niillä. Muilla rasteilla riittää ”hipaisuleimaus”.
 • Maalin saapumisen jälkeen siirrytään ripeästi tulospalveluun Emit-kortin purkuun ja jälkispekulaatioihin.

PikkujouluSprintin ylimääräiset lajisäännöt

Näin joulun alla ei pipo meilläkään kiristä. Perinteiseen tapaan vahva panostus joulutunnelmaan palkitaan mahdollisen ikähyvityksen lisäksi ylimääräisellä jouluhyvityksellä.

Niin tälläkin kertaa:

 • Joulupukki tai joulupukin muori saa peräti yhden minuutin jouluhyvityksen. Viimassa hulmuava parta saattaa vähän ahdistaa hengitystä ja toisaalta essu sekä pitkät letit aiheuttaa ylimääräistä ilmanvastusta
 • Tontut saavat tonttulakissa kilisevästä kulkusestaan mukavasti 30 sekunnin jouluhyvityksen
 • Matkaseurana kulkeva poro tai poni oikeuttaa mahtavaan 3 minuutin jouluhyvitykseen
 • Muista mahdollisista panostuksista annettavat jouluhyvitykset käsittelee tapahtuman johtoryhmä tarpeen niin vaatiessa

Tervetuloa!

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 

 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal