Niin se vain on, että kevät on edennyt siihen vaiheeseen, että kortteli-cupin finaalia pukkaa. 

Kortteli-cupin finaali kisataan Jämsän toiseksi kauneimmassa keskustassa - eli Jämsässä. Tänne on suunniteltu radat, jotka toivottavasti pistävät suunnistajat koville niin henkisesti kuin fyysisestikin ja jotka erottavat parhaat hyvistä. Kunkkusarjan rataa voisi luonnehtia jopa ylipitkäksi sprintiksi tai sprintinomaiseksi kortteliksi. Avoimen sarjan rata on ehtaa sprinttiä ja antaa suunnistajalle sopivasti haastetta.

Mitään ihme kikkailuja ei ole harjoitettu vaan toteutuksessa on luotettu keskustan itsensä asettamiin haasteisiin: ylimääräistä rauta-aitaa tai kielletyn alueen nauhaa ei ole vedetty eikä Forumin läpi juosta. Rasteja on paljon eli touhuttavaa riittää koko reitin verran. 

Ja jos siellä Jyväskylän suunnalla mietitte, että kannattaako lähteä, niin kannattaa - ja ottakaa bussi. Nyt on herkkua tarjolla.

Finaalin virallinen koejuoksija Panu on kiertänyt radan (tiistai 20.03) ja hänen arvionsa tehtävästä löytyy täältä. Tuolla hehkulla saa vanhan dieselin käyntiin kireimmillä talvipakkasillakin tai saunan pesän syttymään ihan itsekseen. 

Sitten sitä faktaosastoa:

  • Kunkkusarjan rata on 4,38 km ja avoin 2,23 km 
  • alueen pääkadut Keskuskatu ja Koskentie ovat lähtökohtaisesti kiellettyjä alueita, mutta ylityspaikkoja on riittävästi ja ne merkitty karttaan
  • yhteislähtö klo 10.00 jossakin keskustan alueella
  • emitit mukaan - osalla rasteista on leimasimet
  • kirjautuminen tulospalveluun viim. klo 09.45.

 

Alkuverkat on jo urheilullisista syistä syytä verkata Talvialantiella, vaikka mieli muuallekin halajaisi. Kyllä sillä sitä pituutta riittää.

Tapahtumakeskus rakentuu Forumin parkin itäreunaan - autot parkiin mielellään joen puoleiselle reunalle. Tosin, eipä siinä tila lopu kesken.

Ja kuin kirsikkana kakun päällä: vaikkei Nokkos-Timppa itse paikalla olekaan (jossain hiihtelemässä), tarjoaa Elosen väki kahvit kisan jälkeen. Jälkipelitkin onnistuvat paremmin, kun sitä voi käydä höyryävä kahvimuki kädessään.

Eli älä keksi turhia tekosyitä poisjäämiselle vaan osallistu finaaliin. Tunnelma on tapissa ja kisailtavaa panostakin on niin paljon, että vauhtia pidetään.

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 

 

 


JÄMSÄ

 

Powered By Drupal