Ensi torstaina 18.10.2018 on tämän vuoden Jämsän Seutu rastien viimeinen kerta ja näitä rasteja etsitään iltapimeällä Pukinvuoressa.

Tätä pimeässä suunnistuksen herkkua pääsee harvoin kokeilemaan, joten nyt kannattaa lähteä mukaan, koska tapahtuma on lähellä ja monille tutussa Pukinvuoren maastossa ihan kaupungin kupeessa.  

Aluehan on paljon käytettyä lähiliikunta-aluetta, jossa risteilee valaistu kuntopolkuverkosto ja etenkin helpoin rata (2H) tukeutuu täysin näihin valaistuihin polkuihin, joten eksyminen on liki mahdotonta. Vaikka et omistaisikaan otsalamppua, niin tämä rata soveltuu hyvin myös taskulampun avulla suunnistaville.

Lähtö- ja maalipaikkana toimii Särkijärven kuntotalo, josta suunnistajia päästetään Pukinvuoren poluille klo 18:30…19:15. Ratavalikoimaa on viisi erilaista, tosihelppo 2H ja helppo 3H sekä vähän enemmän haastetta haluaville vaikeammat 3V, 5V ja 6V.

Tällä kertaa ratamestari on päätynyt sellaiseen ratkaisuun, että radat risteilevät tavallista suppeammalla alueella ja rastivälit ovat lyhyitä. Maastossa on paljon rastipisteitä lähekkäin, joten leimattavaa riittää, mutta rastikoodit kannattaa aina tarkastaa. Rastien havainnointia helpottamaan kaikille rasteille on laitettu pienet heijastimet, jotka kiiluvat houkuttelevasti valon osuessa niihin.

Opastus alkaa Citymarketin liikenneympyrästä, josta matkaa Särkijärven kuntotalolle, Juokslahden suuntaan, ei ole kuin vajaan kilometrin verran. Autojen pysäköinti Särkijärven kuntotalon parkkipaikalla opastuksen mukaan.

Suunnistuksen jälkeen syödään makkaraa ja kuntorastijaoksen vetäjä esittää yhteenvedon menneestä kuntorastikaudesta tilastojen muodossa sekä muuta aiheeseen liittyvää. 

Näiden viimeisten kuntorastien kuntorasti-isäntänä toimii kuntosali KESKIKEHO GYM, jonka salilla voi jatkaa kuntoilemista kuntorastikauden loppumisesta huolimatta.

Marjo, Eija, Heikki, Jussi ja Pekka.

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal