Niin se vain on, että kevät on edennyt siihen vaiheeseen, että kortteli-cupin finaalia pukkaa. Reilut kolme kuukautta korttelia alkaa olla loppusilausta vaille.

Viimevuotiseen tapaan finaalia kirmataan Jämsän keskustassa. Sinne on suunniteltu radat, jotka toivottavasti pistävät suunnistajat koville niin henkisesti kuin fyysisestikin ja jotka erottavat parhaat hyvistä. Radat ovat sprintin ja kortteleiden sekoitusta eli ehkä sellaisia sprintteleitä.

Rasteja on paljon ja aluksi ajattelinkin, että eihän tämä komeus mahdu kuin 1:15000 ja A3:n kartalle. No, tuo olisi ollut selvä ylilyönti, joten kisakartalla rastit ovat aika lähellä toisiaan. Eli tiedossa on kunnon säksätystä - rastinottajan taivas. Radan upealla finaalilla suunnistajaa voi jopa kohdata sellainen valtava tunnekuohu, että tähänkö tämän radan ja tämän kauden ihanuus nyt loppuu. Yrittäkää vain päästä eteenpäin, vaikka näkökenttä ehkä hieman sumenee. Ensi kaudella sitten uusin kujein.

Sitten sitä faktaosastoa:

  • Kunkkusarjan rata on n. 4,3 km ja avoin n. 2 km 
  • alueen pääkadut Keskuskatu ja Koskentie ovat lähtökohtaisesti kiellettyjä alueita, mutta ylityspaikkoja on riittävästi ja ne merkitty karttaan
  • yhteislähtö klo 14.00 jossakin keskustan alueella
  • emitit mukaan - osalla rasteista on leimasimet
  • kirjautuminen tulospalveluun viim. klo 13.45.

 

Kikkailua on harrastettu sen verran, että radoilla on jonkin verran karttaan merkittyjä kiellettyjä alueita tai muita ylityskieltoja. Ne on pyritty tuomaan esille niin hyvin kuin suinkin mahdollista. 

Alkuverkat on jo urheilullisista syistä syytä verkata Talvialantiella, vaikka mieli muuallekin halajaisi.

Tapahtumakeskus rakentuu Forumin parkin itäreunaan - autot parkiin mielellään joen puoleiselle reunalle. Tosin, eipä siinä tila lopu kesken.

Ja vielä sellaista kuorrutusta:

Nokkosen Timo / Elosen väki tarjoaa kahvit kisan jälkeen. Jälkipelit onnistuvat paremmin, kun sitä voi käydä höyryävä kahvimuki kädessään (kahvit karttaa näyttämällä).

Ja tänä vuonna on mukana myös jotakin sellaista, mitä kortteleiden historiassa ei aikaisemmin ole ollut - siis jonkinlainen ensi-ilta. Mitä, se selviää lauantain finaalissa.

Eli älä keksi turhia tekosyitä poisjäämiselle vaan osallistu finaaliin. Tunnelma on tapissa ja kisailtavaa panostakin on niin paljon, että vauhtia tullaan pitämään.

Tervetuloa.

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal