Torstain JS-rasteilla suunnataan keskiviikkoiltana käytävän partiosuunnistuksen rastien kimppuun Jämsänkoskella Huhdanvuoren hiihtokeskuksen maastoissa. Alueella käytiin joskus 90-luvulla Keski-Suomen Maakuntasuunnistus. Viimeisin JS-rastien päivitys alueelta löytyy heinäkuulta 2012. Kuntorasti-isäntänä toimii Sport Heinonen/Sportia Jämsä joten rastien yhteydessä on mahdollista tehdä myös hankintoja harrastusvarustukseen.

Maasto vaihtelee polkurikkaasta asutusalueen lähimetsästä normaaliin keskisuomalaiseen talousmetsään. Viime talvi oli useassa metsässä ankara mutta katkenneet ja kaatuneet puut lienee kuitenkin kurjempi ongelma metsänomistajan kuin suunnistajan näkövinkkelistä. Korkeuseroa löytyy kohtalaisesti, vuorella kun liikutaan. Kasvillisuus on vasta heräilemässä joten näkyväisyyttä löytyy keskikesää paremmin. Alueelta löytyy paljon kauniita paikkoja.

Tarjolla on helppo ja vaikea kolmonen, normaali nelonen, vaikea vitonen ja vaikea seiska. Rastireitti kulkee varsin helppokulkuisessa maastossa tarjoten mukavia suunnistustehtäviä pienimmille suunnistajille. 

Opastus tapahtumapaikalle alkaa Jämsänkoskelta Juokslahdentien (tie 6050) ja Puistolantien risteyksestä. Maastoon pääsee kello 17-19 välisenä aikana.

Jämsän Retki-Veikot haluaa kannustaa etenkin nuoria lajin pariin ja siksi toukokuun kolme ensimmäistä iltarastikertaa suunnistetaan yläkouluikäisten ja tätä nuorempien osalta ilmaiseksi! Rasteilla saa jatkoa myös aikuisten Sinetti - suunnistuskoulu.

 

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal