Jukolaa odotellessa viritellään lihaksistoa ja pääkoppaa liikkumaan enemmän metsäolosuhteissa, joten tällä viikolla jo toisen kerran päästään suunnistamaan kuntorasteilla. Nyt rasteja etsitään Susivuoren ja Orivuoren välisessä maastossa, joka on paikoittain hyväkulkuista hienoa mäntymetsää, mutta sitten löytyy vastapainoksi myös tuttua keskisuomalaista tiheikköä ja joissakin paikoissa on talousmetsän hyödyntämisen jälkeen jätetty risuja suunnistajien vauhtia hillitsemään.                                                                                                                   Kilpailukeskus sijaitsee Vuorilaaksontien varressa (osoite Vuorilaaksontie 126), jonne opastus alkaa Jämsän ja Jämsänkosken väliseltä tieltä Arvenmäestä. Ajomatkaa siitä risteyksestä tulee perille n. 2,6 km. Autoille on tienvarsipysäköinti tien oikeaan reunaan ja kaino toive olisi, että kaikki noudattaisivat kärsivällisesti liikenteen ohjaajien opastusta ja pois lähtiessä ajettaisiin hiukan toista reittiä viittojen osoittamaa tietä. Kun liikenne on yksisuuntaista, niin sillä tavoin vähennetään kapean tien ruuhkautumista ja hermojen kiristymistä,. Lähialueelta tuleville suositellaan käytettäväksi kaksipyöräistä ajoneuvoa, sillä niiden pysäköinti on kapealla tiellä helpompaa.                                                                                                                           

Maastossa on sama tutut, vaikeat 3, 5 ja 7 km radat ja vähän helpompi 4N sekä aika helppo 3H. Lisäksi maastoon on vedetty myös Rastireitti, jota aivan aloittelevat ja perheen pienimmät suunnistajan alut voivat kiertää.                                                                                                                           Metsään pääsee tuttuun aikaan klo. 17.00 -19.00 ja pois pitäisi ehtiä ennen klo 20.30.                

Jos rastien paikoissa on huomautettavaa, niin ratamestarilla on antaa siihen hyvä selitys. Nimittäin häneltä katosi jossain Vuorilaaksontien itäpuolisessa maastossa tärkeä työkalu, Silvan levykompassi. Sen katoamisen jälkeen suunnan ottaminen oli paljon haasteellisempaa. Jos nyt joku suunnistaja sattumalta sen kompassin löytää, niin sen saa palauttaa ratamestarille, paitsi jos itsellä on sille parempaa käyttöä. Jos löytäjä päättää palauttaa kompassin ratamestarille, on hänelle tiedossa suu makeaksi, hyvän mielen lisäksi.                                                                             

Tällä kerralla kuntorastien isäntänä on koko maakunnassa tuttu Elonen Oy Leipomo

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal