15.12.2019 10:00

Hou Hou Hou! Joulu ja joulupukki lähestyvät. JRV:n jo perinteeksi muodostunut pikkujoulusprintti on ovella. 

Tänä vuonna Korvatunturin väki pysähtyy Jämsään mittelemään sprinttisuunnistuksen mestaruudesta sunnuntaina 15.12. Samalla suunnistetaan JRV KortteliCupin 2. osakilpailu, joten reipasta säpinää on tarjolla!

Tapahtumakeskus rakentuu Jämsän keskustan Jäähallin parkkipaikalle. Kilpailu juostaan väliaikalähdollä. Lähtöjärjestys vedetään tonttulakista ilmoittautumisen yhteydessä. Sisäänkirjoittautuminen alkaa 9:30 ja ensimmäisen lähtö tapahtuu kello 10:00. Muut lähtevät siitä eteenpäin numerojärjestyksessä noin 15 sekunnin välein.  

Kilpailu suunnistetaan 1:4000 mittakaavaisella sprinttisuunnistuskartalla, kokoa A4. Kartta ei ole muovisuojuksessa, joten omat karttakotelon mukaan. Kilpasarjassa rata on pidennetty sprintti, noin 3,5 km ja Avoimessa sarjassa ratapituus on 1,8 km. Kohtalaista piiperrystä on tiedossa, joten sujuvuutta voi ennakkoon harjoitella - vaikkapa kertaamalla suunnistetavien karttojen järjestykset 1 ja 2 (karttaa ja rataa on molemmilla puolella arkkia) sekä rastien numerojärjestyksen ykkösestä eteenpäin.. Kilpasarjassa voi olla myös hajontaa esimerkiksi perhoslenkkeinä.

Ajanotto toteutetaan Emitillä, joten Emit-kortti mukaan ja sillä leimaus aina silloin, kun rastilla on Emit-kapula. Osalla sitä ei ole ja tällöin leimaus "hipaisemalla" noin 10 cm etäisyydeltä. Järjestäjäpukki varaa muutamia Emittejä siltä varalta, ettei sitä ole tai se unohtui kotiin.

Jotta oman porukan suoritukset saadaan kalibroitua samalle viivalle Korvatunturin joukkueen kanssa, jaetaan joulupanostuksesta bonussekunteja. Tonttulakista palkitaan 10 s/km hyvityksellä ja joulupukin/joulumuorin kostyymista peräti 30 s/km hyvityksellä. Jury on sen verran aikaisemmista vuosista viisastunut, että vajaan viikon parransängellä ei hyvitystä kannata yrittää, vaan miniminä pidetään Eeroksen luomuparran tuuheutta ja pituutta.

Kilpailu juostaan osin Jämsän ytimessä, joten muutakin vilinää on kaduilla. Vaikka ajankohta on kohtuullisen varhainen sunnuntaiaamu. Järjestäjä pakottaa suurimpien teiden ylitykset muutamille suojateille, joissa niissäkin pitää noudattaa suurta varovaisuutta. Käyttäkää mielellään turvaliivejä ja älkää juosko liian tiukkoihin väleihin!

Suunnistaminen on JRV:n jäsenille maksutonta. Kaikki muutkin kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita mukaan kahden euron osallistumismaksua vastaan. Ja tällä kertaa ekstrabonuksena on myös palkintoja tiedossa. Osallistujien kesken arvotaan kahden hengen lounas/päivällinen Sulon Etelä-Eurooppalaishenkisessä Jämsän Kebab Pizzeria -ravintolassa.

Tervetuloa mukaan!

 

 

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal