27.04.2020 08:00
03.05.2020 15:00

Kuntorastikausi on saatu omatoimisesti huimaan vauhtiin! Kolmessa ensimmäisessä tapahtumassa on arvion mukaan rikottu ennätyksiä. Karttoja on tulostettu itse ja haettu myös Sportia Heinoselta huikeita määriä. Kun korona-virus sulkee monia muita liikuntamahdollisuuksia, on virkistystä ja voimaa arkeen haettu luonnosta suurin joukoin. Mukana on ilahduttavasti ollut myös aiemmin vähän suunnistaneita ja nyt suunnistusta aloittelevia harrastajia. Kaikki on voitu tehdä turvallisesti, sillä kokonaisen viikon ajalle ajoitettuna metsässä on ollut tilaa. Varmasti myös luonnon rauhaa ja linnunlaulua on voinut kokea jopa yksinään.

Viikon 18 Jämsän Seutu -rastit suunnistetaan Jämsän kaupungin kupeessa Hartusvuoressa. Moni tuntee sen jo ennestään runsaista poluista ja sammalpohjaisista melko mukavakulkuisista, mutta ylitiheistä metsistä. Tapahtumakeidas - tai siis lähtö ja maali - tulevat sijaitsemaan Jaatilanrinteen lähiliikuntapaikalla. Siellä on myös hyvä parkkipaikka, jonne autoja mahtuu kohtalaisesti. Ja suuri joukko saapuu varmasti paikalle jalan tai polkupyörällä. Siinä ylämäkeä noustessa saa hyvän alkuverryttelyn ja suunnistuksen päätteeksi on helppo lasketella myötämäkeä takaisn kylälle.

Suunnistuskartta on kokoa A4 ja mittakaavassa 1:7500. Rastiliput ovat paikoillaan sunnuntai-illasta seuraavan viikon suunnuntai-iltapäivään kello 15:00 saakka. Ratojen latauslinkit julkaistaan sunnuntaina 26.4. Niille, joilla ei ole omaa tulostusmahdollisuutta, on Sportia Heinosella maanantaista alkaen saatavilla kaikki rastit -karttoja. Niihin voi sitten itse yhdistellä haluamansa radan rastiväliviivat tai suunnistaa vaikka kaikki rastit!

Tässä pikaiset luonnehdinnat radoista:

  • 2H: Helppo polkuihin tukeutuva rata. 5 rastia, ratapituus 1,9 km.
  • 3H: Helppo polkuihin tukeutuva rata. 7 rastia, ratapituus 3,0 km.
  • 4N: Helpohko polkuihin tukeutuva rata, joitakin reitinvalintapähkinöitä. 7 rastia, ratapituus 3,6 km.
  • 3V: Vativampi rata, jossa toki paljon polkumahdllisuuksia. Rastit hiukan haastavampia edellisissä radoissa. 7 rastia, ratapituus 2,8 km.
  • 5V: Vaikeahko rata, muutama tarkkarastipiste ja paljon reitinvalintahaastetta. 11 Rastia, ratapituus 5,0 km.
  • 7V: Vaativahko rata muutamin tarkoin rastipistein ja runsain reitinvalintahässäköin. Polkua ja penkkaa. 14 rastia, ratapituus 6,1 km.
  • 7V- Vappuyllätys: Edellinen rata ilman elämää ohjaavia polkuja. Rata sopii erityisesti niille, jotka ovat kyllästymiseen asti lenkkeilleet alueen kulku-urat puhki. Nyt niistä ei tarvitse välittää, kun ne on poistettu - kartalta! 

Viikon 18 JS-rasteista eteenpäin tapahtumat ovat maksullisia

Tästä eteenpäin jatkamme siis toistaiseksi edelleen omatoimikuntorastijärjestelyin. Aina siihen saakka kun viranomaisohjeet sallivat tapahtumien järjestämisen. Muutoksena aiempaan, viikosta 18 eteenpäin kuntorasteille osallistuminen muuttuu maksulliseksi. Omatoimikuntorastien osalta kuitenkin edelleen alennetuin hinnoin. Aikuisten kertamaksu on 4 euroa ja alle 20-vuotiaiden kertamaksu on 1 euro. Vanhaan tapaan kuntorastipassi oikeuttaa osallistumiseen kaikkiin JS-rasteihin. Se on siis edullisin tapa varmistaa autiopaikka kaikille kuntorasteille! Rastipassin voi jo käydä ostamassa verkkosivujen Kauppa-osiossa.

Suunnistus on Fair Play -urheilua ja liikuntaa. Luotamme myös näiden pienten maksujen osalta lajin harrastajiin ja samalla teemme osallistumisen kuntorasteille hyvin helpoksi. Aiemmin mainitusti kartat jaetaan seuran verkkosivuille jatkossakin itse tulostetaviksi tai haettaviksi Sportia Heinoselta. Emme halua liittää tähän muutaman euron kertamaksusuorituksia, vaan jätämme maksusuoritukset jokaisen itse hoidettavaksi - kunhan päästään palaamaan normaaliarkeen ja voimme taas käsitellä tapahtumissa rahaa sekä muita erilaisia maksutapoja.

Jokainen suunnistaja sitoutuu kartan tulostaessaan tai hakiessaan maksamaan niistä kertyneet kertamaksut tai vaihtoehtoisesti ostamaan rastipassin. Jokainen hoitaa omat maksunsa kootusti parilla ensimmäisellä JS-rastikerralla, välittömästi sen jälkeen kun on palattu normaaliarkeen. Jollei silloin pääse maksuja hoitamaan, voi olla muista maksuvaihtoehdoista yhteydessä Panu Kärkkäiseen, puh. 0400-350917.

Tervetuloa mukaan Hartusvuoreen vappuviikolla ja myös siitä eteenpäin vaihteleviin jämsäläismaastoihin!

 

 

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal