Kuten edellisetkin kuntorastit, niin tämänkin viikon (35) Jämsän Seutu rastit siirtyvät edelleen kohti länttä, sillä seuraavaksi suunnistetaan torstaina Heinämäen alueella, joka sijaitsee pääasiassa Heinäjärven länsipuolella. Alueelta löytyy monimuotoista vaihtelevaa maastoa, niin tuttua keskisuomalaista talousmetsää kuin myös hienoa hyväkulkuista vanhaa metsää. Korkeuserojakin löytyy, kun välillä ollaan mäen päällä ja sitten vähän alempana, mutta nehän kuuluvat suunnistuksessa asiaan.

Kartan painamisen jälkeen on kartan keskivaiheille tullut iso aukko, joka merkitään kyllä  mallikarttoihin, siksi niitä kannattaa vähän vilkaista, ettei asia tule ihan yllätyksenä niinkuin aikanaan Jäättenmäelle faksit.

Muina vuosina kuntorasteilla Heinämäkeä on lähestytty pohjoisen suunnalta, mutta nyt rintamasuunta on käännetty ympäri ja illan tapahtumakeskus sijoittuu Heinäjärven eteläpäähän Hammaskalliontien varteen, tien jonka paikalliset hiihtoa harrastavat tuntevat hyvin, koska sitä pitkin menee talvella latu suositulle Pykälän majalle. Pysäköinti on siis tämän tien varressa, joten ottakaa rauhallisesti ja noudattakaa pysäköinnin opastajien ohjeita. Polkupyörillä ja mopoillakin saa tulla paikalle, joilla pääsee hyvin perille aina tapahtumakeskukseen asti. Pois lähtiessä on ehkä helpoin mahdollisuus, että jatkaa ajamista suoraan eteenpäin ja tulla pois Haajoen tietä pitkin.

Ratavaihtoehdot ovat vanhat tutut: Rastireitti, helpot 1H ja 3H, keskivaikea 4N ja vaikeat 3V, 5V ja 7V. Helpot radat risteilevät aika suppealle alueelle, jossa joudutaan käyttämään samoja polkuja useampaan kertaan. Vaikeat radat ovat myös risteileviä, jopa niin, että myös vaikea 7V rata on saatu mahtumaan mittakaavaan 1:7500. Ratamestarilla meinasi mennä yöunet rastireitin suunnittelun kanssa, mutta lopulta ratkaisu löytyi, viemällä rata ihan toiseen maastoon kuin muut radat.  

Tämän illan rasteilla jatkuu myös suunistuskoulutus, kun aikuisten Sinetti-suunnistuskoulu sekä lasten Sinetti-suunnistuskoulu kokoontuvat n. klo 18.00.     Metsään pääsee klo 17-19 välisenä aikana ja metsästä oltava pois viimeistään klo 20.30, vaikka siellä onkin paljon poimittavia sieniä ja marjoja.

Opastus alkaa Jämsän keskustasta Citymarketin liikenneympyrästä, josta lähdetään Juokslahden tietä pitkin ja 2,8 km kohdalla käännytään Hammaskallion tielle. Liikenneympyrästä tulee matkaa rastipaikalle n. 7 km.

Terveisin Pekka, Jussi, Marjo, Eija, Heikki, ja Timo

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal