Infot jatkuvat: Kartat on tulostettu ja mittakaavaksi tuli 1:4000. Rastinumerot on valkoisella reunuksella, joten kohtuullisen selvästi rata erottuu värikkäästä kartasta. Reitillä on paljon säpinää, joten varmuuden vuoksi jo ennakkoon kannattaa itseä rauhoittaa ja varmistella jatkuvasti kiertävänsä omaa rataa, oikeaa väliä ja vieläpä oikeaan suuntaan.

Myös paikallismedia on hoidossa ja joulumielisiä on agitoitu kannustusjoukkoihin reitin varrelle. Jouluilmeestä hurrataan! Lopuksi muistutus turvallisuudesta. Kisaa terveenä ja vältä suuria spekulaatiorykelmiä kisan jälkeen. Varon myös liikennettä. Pääosin reitti kulkee puisto- ja piha-alueita, joissa ei liikennettä ole lainkaan. Muutenkin sunnuntaiaamu on kohtuullisen rauhallinen. Turvallisuussyistä vilkkaampia teitä ei saa ylittää kuin muutamien suojateiden kohdilta. Ne selviävät kartasta. Suurin osa suojateistäkin on kiellettyjä alueita! Ohut kisaorganisaatio ei riitä vahtimaan liikennettä, joten jokainen vastaa itse omasta turvallisuudesta liikennöidyillä teillä.

Taas lisäinfoa Joulusprinttiin: Kartat laitettu tulostukseen ja koejuoksu tehty. Keskiviikkoillan kelissä nastalenkkari oli hyvä jalkine!

Lisäinfoa pukkaa: Himoskarusellista langenneiden hylättyjen suoritusten innoittamina päättivät Kimmo ja Panu pyytää apuvoimia itselleen ja samalla muillekin halukkaille. Jottei koko kausi menisi vihkoon ilman aitoa pyrkimystä saada suoritus paremmin hallintaan, otetaan Joulusprintin alkuun lyhyt oppimäärä hyvän sprinttisuorituksen elementeistä. Kello 9:45 saamme vieraan suoraan joulupukin pajan ahjon kyljestä, kun nouseva tähtemme Hilla antaa sprinttivinkit tulevaan kisaan. Tule kuulolle - nostetaan koko seuran sprinttiosaaminen piirun verran paremmaksi!

Joulu ja Joulusprint ovat taas ovella! Mikäpä suunnistajlla olisi mainiompi tapa rauhoittua joulun viettoon, kuin päästellä höyryjä jouluisissa tunnelmissa. Ja samalla tuottaa iloa kanssakulkijoille ja positiivista näkyvyyttä suunnistukselle. Pistetään siis jalalla koreasti - keskellä kylää sprinttisuunnistuksen merkeissä!

Yleistä järjestelyistä

 • Pidetään turvallisuudesta huolta ja sopivia etäisyyksiä toisiimme. Eikä tietenkään tulla suunnistamaan, jos ollaan kipeitä
 • Tapahtumapaikka rakentuu Akuliinan aukiolle ihan kylän ytimeen
 • Autoilla tulevat voivat parkkeerata autonsa keskustan isoimmille parkkipaikoille. Verkkailut kuitenkin Akuliinan pohjoispuolen "maastossa", ei Jokivarren suunnassa..
 • Sisäänluku aloitetaan 9:30. Samalla saa valmiiksiarvotun lähtöjärjestysnumeron. Osallistuminen on seuran jäsenille maksutonta, muille mahtava meno maksaa 2 euroa/kartta
 • Ensimmäinen lähtö tapahtuu kisakeskuksen liepeiltä kello 10:00. Lähtö toteutetaan nopeatempisena väliaikalähtönä arvotussa lähtöjärjestyksessä
 • Kunkkuradan pituus on noin 3,0 km ja Avoimen sarjan radan pituus 2,0 km. Lopulliset radat lyödään lukkoon, kunhan keskusta-alueen rakennus- ja purkutöiden kisa-aikainen tilanne selviää.
 • Kartta on mittakaavassa 1:4000 (vahvistetaan vielä) ja sen viimeisimmät - runsaat - päivitykset ovat viikolta 51/2020. Yhteinen kiitos päivityksestä vastanneelle Jorma Jusilalle jo ennen kisaa
 • Kartta on kokoa A4. Se ei ole muovikotelossa. Kunkkusarjassa on itse asiassa kaksi karttaa, yksi kummallakin puolella arkkia. Varmista, että suunnistat oikealla kartalla ja kierrät rasteja oikeassa järjestyksessä... Kunkut leimaavat/käyvät keskusrastilla vähintään KOLME kertaa - älä poistu perhoslenkkialuuelta tätä aiemmin. Muuten tulee varmasti hylsy.
 • Ajanotto tapahtuu Emit-kortilla. Leimasimia on krittisimmillä rasteilla, osalla rasteista on pelkät rastiliput, joita käydään "hipaisemassa"
 • Perinteiseen tapaan kisassa on mahdollisuus ansaita aikahyvityksiä itselleen pienellä pilkkeellä silmäkulmassa. Reippaasti vaan jouluvarustusta päälle ja matkaan, se kannattaa! Tonttulakista hyvitetän 10 s/km ja joulupukin/-muorin varustuksesta 30 s/km. Jorma-pukin sanoin, "Minkä tuuhean parran aiheuttamassa hapen haukkomisessa häviää - saa tuplasti palautuksena reilujen hyvitysten muodossa". Mikäli jotain yllättävää muuta jouluista piristävää matkalle keksii, voidaan myös juryn päätöksellä palkita sopivin hyvityksin
 • Kun joulun aikaa eletään, niin lahjojakin jaetaan! Tällä kertaa arvontaperiaattella kaikkien osallistujien kesken. Kannattaa siis pistää matoa koukkuun ja lähteä mukaan suunnistamaan

Alustavasti notenkin näin. Seuraa tätä palsta mahdollisten muutosten varalta. Terveisin Joulusprintin kisapajan seppä

 

 

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal