"Mikäs kilpailu teillä oikein on kun tunnettuja suunnistajia vilistää menemään", kommentoi Ilveksen hiihtovetimiin sonnustautunut nuori mies koulun nurkilla touhua hetken katseltuaan.

 

Mäntykallion koulun kortteli suunnistettiin perjantain vesisateen jäädyttämillä teillä auringon paisteessa ja reippaan tuulen vallitessa. Matkaan lähdettiin vaihteeksi yhteislähdöllä ja varsinkin ensimmäisillä perhosilla riitti vilskettä. Ykköselle porukka pysyi mukavasti koossa. Ratamestareiden kommentti polkuja on auki ja ei ole, ei kertonut että juuri ykkösvälillä ei ole ja niin Merjan takakautta Kirkon ohitse valitsema reitinvalinta osoittautui nopeimmaksi. Kankarisveden koulun perhosillla kuitenkin korttelikuppiin ekaa kertaa osallistunut Terän Antti Anttonen alkoi tehdä eroa muihin häipyen omille teilleen. Merja ja Pummi jatkoivat kamppailua hopeasijasta. Rata tarjosi reippaasti reitinvalintavaihtoehtoja ja väli 10-11 osoittautui melko ratkaisevaksi. Ja olisiko niin että näillä tienoin myös Pummi kahmaisi hopean omaan taskuunsa. Pieni epävarmuus kerronnassa johtuu väliaikojen puutteesta ja siitä että samaan aikaa kamppailin itse tarjolla olleesta neljännestä sijasta Hirven ja Ronkaisen kanssa joitakin minuutteja edellisen parivaljakon perässä. Kyseiset miehet tekivät unelmareitinvalinnan välille 10-11 ja hävisivät jo näkyvistä mehtäpätkällä. Veteraanitasoitusten ansiosta lopputuloksissa tilanne kuitenkin kääntyi toisin päin. Seuraavaksi maaliin kirmasi Sante jonka jälkeen tiukkaa kamppailua käyden Raimo ja Pekka sekä hiukka myöhemmin flunssasta toipumassa ollut Harri.

Ja mikä tärkeintä: Mäntykallion koululta poistui 10 hyvin tyytyväistä suunnistajaa tehtyään iloisen korttelisuunnistuksen. Kortteli jatkuu finaalilla ensi lauantaina. Siitä kehkeytyneekin mielenkiintoinen ainakin voiton osalta nimittäin jos oikein ymmärrän niin tämän osakilpailun jälkeen Pummi nousi tasapisteisiin Jasun kanssa. KAIKKI JOUKOLLA MUKAAN FINAALIIN!

 

Tulokset (suluissa oikea suunnistusaika)

1. Antti Anttonen 27.16

2. Tommi "Pummi" Peltonen 30.06

3. Merja "Mersu" Rantanen 31.46 (32.11)

4. Maaret Rantanen 36.48 (38.03)

5. Mikko "HIrvi" Peltonen 37.26

6. Teemu Ronkainen 37.28

7. Sante Ahonen 43.34 (45.14)

8. Raimo Lehto 45.00 (48.45)

9. Pekka Kuusipohja 45.04 (48.49)

10. Harri Korhonen 46.41 (50.26)

 

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal