Kilpailukutsu   Kilpailuohjeet  Valvojan lausunto  Ratamestarin mietteet        

 

20.5.2011 - mallipalat

 

Näin SM-erikoispitkän aattona on hyvä heittää eetteriin pari ihanaista mallipalaa ensi viikon kukkapenkkisuunnistuksesta. Kuten kartasta näkyy, metsässä juostaan, mutta metsä on tietyillä alueilla melko harvaa.

 

 

16.5.2011 - alustus

Suomi on uusi maailmanmestari! Elonen-sprint ei tule tarjoamaan samanlaista tunnelmaa kuin Kauppatori tänään illalla, sillä väkeä on hieman vähemmän. Pidot ovat silti hyvät ja taattuun tyyliin palkintoina on suut makeuttavia tuotteita. Elonen-sprintin teemana tulee olemaan suomalainen sprinttisuunnistus, jossa on testataan monipuolisesti niin juoksuvauhtia, rytminvaihtokykyä kuin takareisi-pakara -osaston voimantuottoa sekä erityisesti pään kylmänä pitämistä vaihtelevien tehtävien aikana.

Tällä kertaa kilpailu on edellisvuosia metsäisempi, ihan vain siksi, että Jämsän ammattiopisto metsäoppilaitoksineen tarjoaa alan huippukoulutusta. Se ei tarkoita, että kyseessä olisi pelkästään maastosprintti männiköiden keskellä. Maastossa on myös kuusikkoa ja asvalttipinnoitteita.

Kilpailun luonteen vuoksi ratamestarit suosittelevat tällä kertaa jalkineeksi maastojuoksukenkää - esimerkiksi nastattomat suunnistuskengät ovat erittäin hyvä valinta. Normaalilla lenkkarilla pärjää kohtalaisesti, mutta sen heikoista pito-ominaisuuksista tulee kärsimään joissain paikoissa melko paljon. Nastojen käyttö taas on hieman liioittelua, sillä asvalttia tulee alle jonkun verran, eikä nastat anna tämänkaltaisessa maastossa juurikaan lisäpitoa tai vauhtia nappulaan verrattuna.

Mitä sitten suunnistajalta vaaditaan tällä kertaa? Me molemmat ratamestarit olemme tyytyväisiä ratoihin, jotka olemme saaneet aikaan. Ratasuunnittelua rajoitti tietyt kohteet, mutta radoille saatiin tehtyä sopiva sekoitus sprintin luonteeseen kuuluvia reitinvalintavälejä sekä niitä kaikkien inhoamia "oikealta vai vasemmalta" -pähkinöitä. Näppärä kaveri mittaa levykompassin reunassa olevalla mitta-asteikolla 3 minuutin kilometrivauhdissa reittien pituudet ja ottaa sitten sen lyhyemmän kierron. Hitaammalla kaverilla on pidempi aika mittaamiseen ja mittauksen virhemarginaali saattaa pienentyä. On siellä sitten myös sellaisia välejä, joissa päähuomio on lihasten hapettumisen vähentämisessä, eli tarjolla on paikkoja, joissa saattaa sylki tuoda maitohappoa mukanaan.

Ja sitten vakavampaan asiaan. Kilpailu käydään pääosin vuoden 2013 Jukolan harjoitus- ja kilpailukieltoalueella (josta erikseen poikkeuksena Kaukametsäläisten kanssa on sovittu järjestettäväksi tämä sprinttikilpailu), alueella liikkuminen muutoin kuin kilpailusuoritukseen liittyen on kielletty. Lähtöviitoitusta on verryttelyissä noudatettava ehdottomasti ja loppuverryttelyn tulee tapahtua Jämsä-Jämsänkoski maantien 604 itäpuolella. Näin vältämme epäselvyydet siitä, missä tarkoituksessa maastossa liikutaan.

Palataan astialle,

RTM junior, Kalle

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal