Säästöpankin Sinetti-suunnistuskoulu 2018

Suunnistuksesta koko perheen yhteinen harrastus

Tervetuloa suunnistamaan! Säästöpankin Sinetti-suunnistuskoulu jatkuu ti 14.8. taitotiistain harjoituksilla.  Ohjattujen taitoharjoitusten lisäksi syksyn aikana juostaan vielä kaksi JRV:n Junioricupin osakilpailua.

Harjoitukset soveltuvat parhaiten yli 6-vuotiaille lapsille ja nuorille, mutta nuoremmatkin lapset ovat tervetulleita mukaan. Alempana on tarkempaa kuvausta eri ikäisten harjoitusryhmistä. Myös huoltajat ovat tervetulleita opettelemaan suunnistusta ja samalla tukemaan lastaan suunnistuskoulun harjoituksiin.

Syksyllä uusina mukaan tulevien maksu syksyltä 2018 on 25€ ja se sisältää syksyn ohjatut harjoitukset, seuran jäsenmaksun ja Mikonpäivä päätösretken bussikuljetuksen, kisamaksun sekä ruoan  (retken omavastuu 15€) . Kuntorastien osallistumismaksuja tämä ei sisällä. 

Sinetti- suunnistuskoulun ohjelma:

Kevät 2018 

Tapahtuma Teema Ajankohta Paikka Ratamestari Muita huomioita
Suunnistus-
koulu
Karttakuva/
kartan suuntaaminen
ti 24.4.
klo 18
Vitikkalan koulu Pitkäset Paikoitus Paunun parkkipaikalla.
Suunnistus-
koulu
Karttamerkit ti 1.5. 
klo 18

Jämsänkoski
Metsäoppilaitos

Teemu Ronkainen Paikoitus metsäoppilaitoksen parkkipaikalla
Suunnistus-
koulu

Ratamerkinnät ja rastireitti
Lue lisää...

Tuloksia RR-radalta

ti 8.5. 
klo 18

Virstavuori, Partala, 9-tietä Tampereen suuntaan

Petteri Koskinen Suunnistuskouluratoina tarjolla on erimittaisia viuhkasuunnistusharjoituksia sekä rastireitti- että tukireittiradat.
Suunnistus-
koulu
Sprinttimerkit ti 15.5.
klo 18
Auvila Tainit  
Kilpailu Särkänniemi-
suunnistus
la 19.5. Särkänniemen huvipuisto Tampere tiedottaja: Tiina Virkajärvi Lisätietoja lähempänä
Suunnistus-
koulu
Kartan suuntaaminen kompassin avulla ja suunnanotto ti 22.5.
klo 18

Haaralan-

kangas

Tommi Kuronen  
Junioricup1   to 31.5.
klo 17-18
JS-rastit/
Morva
   
Suunnistus-
koulu
Kisatoiminnot, JRV:n järjestämä Tanssikalliorastit su 3.6. Partala   Suunnistuskoulu kokoontuu kisapaikalla klo 11:30. Kisaajat oman aikataulun mukaan. Opastus kispaikalle alkaa Ylä- Partalan -risteyksestä
Junioricup2    to 21.6.
klo 17-18
JS-rastit/
Mäntymäki-Heinämäki
   

 
Syksy 2018

Tapahtuma Teema Ajankohta Paikka Järjestäjä / ratamestari Muita
huomioita
Suunnistus-
koulu
Käyräharj. ti 14.8.
klo 18
Vangonmäki Joonas Nurminen  
Suunnistus-
koulu
  ti 21.8.
klo 18
Morva Markku Laivanen  
Junioricup3   to 23.8 klo17-18 JS-rastit/ Rahkavuori    
Suunnistus-
koulu
  ti 28.8.
klo 18
Ruonanvuori Taija Huuskonen Juha Nurminen  
Junioricup4   to 6.9.
klo 17-18
JS-rastit/
Virstavuori
   
Kilpailu ja päätösretki Mikonpäivän
suunnistus ja kauden päätösretki (bussikuljetus)
su 23.9. Tampere tiedottaja: Tiina Virkajärvi  
Kilpailu ja palkitsemiset Hervoton suunnistus ja junioricupin palkintojen jako la 29.9.  avoin    

 

Toiminta suunnistuskoulun harjoituksissa:

  1. Harjoituspaikalla kokoonnutaan Sinetti-tunnuksen läheisyyteen.
  2. Ilmoittaudu keltaliiviselle ohjaajalle kello 18 mennessä.
  3. Harjoitus koostuu yleensä
    suunnistusryhmäkohtaisesta yhteisosuudesta esim. pienimmillä leikeistä ja vanhemmilla juoksutekniikasta tms. sekä - suunnistusharjoituksesta
  4. Ilmoita keltaliiviselle ohjaajalle, kun lähden pois harjoituksesta. Tämä on erityisen tärkeää metsässä tehtävien suunnistusharjoitusten yhteydessä.
  5. Harjoitus kestää noin tunnin
  6. Vanhemmat voivat jäädä seuraamaan harjoitusta ja alle 10-vuotiailla oman huoltajan mukanaolo suunnistusharjoituksessa on välttämätöntä.
     

Sinetti-Suunnistuskoulun ryhmät:

Perhesuunnistus: alle 10- vuotiaat Löytöretkeilijät

Perhesuunnistajat ovat löytöretkeilijöitä, jotka harjoittelevat suunnistuksen alkeita leikkien sekä helppojen ja turvallisten taitoharjoitusten kanssa. Matkalla tutustutaan tarpeen vaatiessa myös luonnon ihmeisiin. Tässä ryhmässä lapsen oma huoltaja tai esim. isovanhempi toimii  lapsen apuohjaajana ja turvana harjoituksissa. Näin pääsee samalla oppimaan itsekin suunnistustaitoja. Tavoitteena on, että lapsi oppii vähitellen selviämään itsenäisesti rastireittiradasta. Vasta aloittaneilla ja alle 10-vuotiailla oma huoltaja on välttämätön. 

Perhesuunnistajat voivat halutessaan kokeilla kilpailemista seuran Juniori-cupissa sekä mm. Särkänniemi-suunnistuksessa ja JRV:n järjestämillä Tanssikallio-rasteilla. Näissä kilpailussa on mahdollisuus kiertää reitti myös huoltajan kanssa. Lähes kaikissa kansallisissa kilpailuissa on tarjolla rastireittirata alle kymmenvuotiaille.

Ryhmän ohjaajat: Päivi Pitkänen, Tiina Virkajärvi, Markku Laivanen ja Petteri Koskinen ja joukko muita apuohjaajia.
 

10 -12 vuotiaat Valloittajat

Tässä ikäryhmässä harjoitusten tavoitteena on oppia suunnistamaan ns. suoria suunnistusratoja, joissa kuitenkin turvaudutaan vielä selkeisiin maastonkohteisiin. Myös Valloittajalla huoltaja on hyvä turva harjoituksissa. 

10-12 vuotiaat voivat kokeilla kilpailemista seuran Juniori-cupissa.Tälle ikäryhmälle löytyy myös omat sarjat lähes kaikista kansallisista suunnistuskilpailuista, joten kilpailemaan voi lähteä silloin, kun omat taidot varmistuvat ja kilpaileminen kiinnostaa. Kilpailumuotona 9 ja 10- vuotiailla on ns. rastireitti ja 11-12 vuotiailla ns. tukireitti tai suora suunnistusrata. 

Ohjaajat: Mia Taini, Joonas Nurminen, Tommi Kuronen, Maria Salonen, Maarit Kerkkonen ja Nina Mäki.

yli 12 vuotiaat Taiturit

Tässä ryhmässä kehitetään suunnistustaitoja monipuolisesti tavoitteena oppia suunnistamaan myös enemmän korkeuskäyriä hyödyntäen. Ryhmässä tarjotaan mahdollisuus sekä suunnistuksen harrastamisen että tavoiteellisempaan harjoitteluun ja kilpailemiseen. Myös leiritoimintaa on tarjolla useamman kerran vuodessa. Jos olet yli 12-vuotias, mutta vasta aloittamassa suunnistusta, voit halutessasi osallistua myös 10 -12 -vuotiaiden ryhmän harjoituksiin.

Ohjaajat: Teemu Ronkainen ja Marko Pitkänen

Suunnistuskouluun liittyvä muu toiminta

JS-rastit

Jämsän seutu -rastit järjestetään viikottain Jämsän ympäristössä. Huomatkaa, että Sinetti -suunnistuskoululaisten ei tarvitse maksaa erillistä karttamaksua. Riittää, että sanoo nimensä kartan myyjälle, sillä heillä on lista junioripassin lunastaneista. Myös emit-kortin saa ilmaiseksi lainaan. Lähes jokaisella kuntorastikerralla on tarjolla ns. rastireittisuunnistus, joka on viitoitettu suunnistusrata aloittelijoille. Se on loistava omatoimiharjoitus suunnistuskoulun rinnalle. Kaikki 14-vuotiaat ja nuoremmat saavat kuntorasteilla pillimehin palkinnoksi. Kuntorastien järjestämispaikat löytyvät kuntorastivalikosta. 

Juniori-cup

Junioricup on junioreille järjestettävä neljän osakilpailun kilpailu JS-rastien yhteydessä. Kaikki vähintään kahteen osakilpailuun osallistuneet palkitaan syksyllä. Lopputuloksiin lasketaan kolmen parhaan osakilpailun tulokset.

Sarjat (lyhenteet: H=pojat D=tytöt, RR= rastireitti eli viitoitettu suunnistusreitit):  H/D 8 RR, H/D10RR, H/D 12, H/D14            

Pisteet: 1. sija 10p, 2. sija 8p, 3. sija 6p,  sijat 4.-> 4p

Jos haluat osallistua Junioricupiin, ilmoittaudu JS-rastien lähtöpaikalla Junioriohjaajalle kello 17-18. Hän opastaa sinut matkaan. Junioricupin radat voi aina kiertää myös huoltaja turvanaan.

Nuorten vakuuttaminen

Jämsän Retki-Veikot eivät ole vakuuttaneet lapsia harjoituksiin.

Halutessanne vakuutusturvan ja ns. kilpailuluvan saatte lunastamalla Suomen Suunnistusliiton lisenssin ja siihen liittyvän vakuutuksen. Lisenssi on pakollinen nuorille, jotka osallistuvat kilpailutoimintaan. Seuran Juniori-cupiin ja ns. saattajasarjoihin osallistumiseen ei vaadita kilpailulupaa.

Lisenssi maksaa 14- vuotiailta ja nuoremmilta 8€ (pelkkä kilpailulupa)  ja vakuutus 10€. Alla olevasta linkistä pääset ohjeisin lisenssin lunastamisa varten. 

Lunasta lisenssi

Lunastamisen jälkeen lisenssi tarvitsee ensimmäisellä kerralla kirjata Suunnistusliiton IRMA-ilmoittaumisjärjestelmään. Lisäksi seuran pääkäyttäjän täytyy hyväksyä henkilö seuran jäseneksi, jotta pääsette siirtämään kilpailumaksuja seuran maksettavaksi. Ota siis lisenssin lunastamisen jälkeen yhteyttä Marko Pitkäseen puh: 040-6475131.

Irma-ilmoittautumisjärjestelmään voi kirjautua ilman lisenssiäkin esim. saattajasarjoihin ilmoittautuessa. Myös tässä tapauksessa täytyy kirjautumisen jälkeen pyytää seuraa hyväksymään jäsenyys.

Tiedustelut:

Päivi Pitkänen puh:040-8312309, nuoriso@jrv.fi

 

 

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 

 

 


JÄMSÄ

 

Powered By Drupal